Υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για όλες τις αιτήσεις για το Εξοικονομώ 2021

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Με την 4η τροποποίηση του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021“, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αλλαγή της προθεσμίας που δίνεται στις «καταρχήν επιλέξιμες» αιτήσεις για να υποβάλουν την Ηλεκτρονική Ταυτότητα της κατοικίας τους, από 110 σε 150 ημέρες. Έτσι, η επισημοποίηση της τροποποίησης με τη δημοσίευση του ΦΕΚ συμπαρέσυρε και την προθεσμία υποβολής της ΗΤΚ για τις πρώτες καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις, μεταθέτοντας την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της από την 07η Σεπτεμβρίου στην 17η Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια της 4ης τροποποίησης στην οποία συμπεριλήφθηκε και η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, το ΥΠΕΝ άλλαξε το χαρακτηρισμό των αιτήσεων των επιλαχόντων σε καταρχήν επιλέξιμες, δίνοντας και σε αυτές τις αιτήσεις τη δυνατότητα να προχωρήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον οδηγό του προγράμματος. Η δημοσίευση των σχετικών πινάκων πραγματοποιήθηκε στις 03 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε το χρονικό διάστημα των 150 ημερών για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, και για αυτές τις αιτήσεις.

Σήμερα, και αφού προηγήθηκε η χθεσινή έγκριση οριστικών πινάκων εγκεκριμένων & προσωρινών πινάκων απορριπτέων αιτήσεων, το ΥΠΕΝ ξεκαθαρίζει με ενημέρωσή του πως ουσιαστικά έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για όλες τις αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων και μονοκατοικιών ενώ αναφορικά με τις αιτήσεις που έχουν προσωρινά απορριφθεί και περιλαμβάνονται στους πίνακες απορριπτέων, σημειώνει πως υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ένστασης ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος, έως τις 21/10/2022.

Αναλυτικά, στην ενημέρωσή του το ΥΠΕΝ αναφέρει τα ακόλουθα:

Υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου

Έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ) για όλες τις αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων και μονοκατοικιών εκτός των περιπτώσεων που βρίσκονται σε στάδιο ελέγχου (Ειδικές Περιπτώσεις και Πρόσφατες Αποκτήσεις) και για τις οποίες η παραπάνω δυνατότητα ενεργοποιείται αυτόματα και μεμονωμένα για κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και τη θετική αξιολόγηση. Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει χρονική προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας 150 ημερών  από την  ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής ΗΤΚ. 

Ανάρτηση πρώτων οριστικών πινάκων εγκεκριμένων και προσωρινά απορριπτέων αιτήσεων

Δημοσιεύτηκαν οι πρώτοι οριστικοί πίνακες εγκεκριμένων αιτήσεων καθώς και οι πρώτοι προσωρινοί πίνακες απορριπτέων αιτήσεων. Για όσες αιτήσεις έχουν προσωρινά απορριφθεί και περιλαμβάνονται στους πίνακες απορριπτέων, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ένστασης ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος, έως τις 21/10/2022. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις θα μεταβούν σε κατάσταση επιλογής χρηματοδοτικού σχήματος. 

 

Πηγή : https://news.b2green.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your Comment