Επιπλέον 40 μέρες προθεσμία για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου των πρώτων επιλέξιμων αιτήσεων

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Με ενημέρωση της 19ης Ιουλίου, το ΥΠΕΝ έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις τότε καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021“. Έτσι, με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και την αντίστοιχη τροποποίηση του προγράμματος, το χρονικό διάστημα για την υποβολή της ΗΤΚ είχε φτάσει στις 110 μέρες, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής για τις καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις του προγράμματος την 07η Σεπτεμβρίου.

Η 07η Σεπτεμβρίου παρήλθε, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική επίσημη ενημέρωση για αλλαγή της προθεσμίας. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του Υπουργού ΥΠΕΝ ο οποίος προανήγγειλε την αύξηση των κονδυλίων και την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα. Έτσι, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα τροποποίηση του “Εξοικονομώ 2021“, με μια σειρά αλλαγών (δείτε αναλυτικά τις αλλαγές εδώ), με χαρακτηριστική αυτή της αύξησης της προθεσμίας υποβολής ΗΤΚ για της καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις από 110 σε 150 μέρες.

Η νέα αυτή χρονική διάρκεια για την υποβολή της ΗΤΚ συμπεριλήφθηκε και στη χθεσινή (03/10) ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, με αφορμή την “αναβάθμιση” σε καταρχήν επιλέξιμες (προς Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου (ΗΤΚ) ή προς Έλεγχο) για τις αρχικά επιλαχούσες αιτήσεις Μονοκατοικιών/Μεμονωμένων διαμερισμάτων.

Μοιραία, η επισημοποίηση της τροποποίησης με τη δημοσίευση του ΦΕΚ και η αντίστοιχη 4η τροποποίηση του οδηγού, συμπαρέσυρε και την προθεσμία υποβολής της ΗΤΚ για τις πρώτες καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις, μεταθέτοντας την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της από την 07η Σεπτεμβρίου στην 17η Οκτωβρίου.

 

 

Πηγή : https://news.b2green.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your Comment