Τα δύο μητρώα Κτηματολογίου και Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, οι στρεβλώσεις γραφειοκρατικών προγραμμάτων που έγιναν ηλεκτρονικά προτού επιδιορθωρθούν και το «ανέκδοτο» των Συμπράξεων Δημοσίων και Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας
«Δυστυχώς έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση να την χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία… της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας». Σε αυτή τη φράση του Αργύρη Πλέσια, προέδρου του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας και μέλους του ΤΕΕ Θράκης, συνοψίζεται η κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο μελετητής, αν κι αναγνωρίζει στην κυβέρνηση βήματα προόδου αναφορικά με τα συστήματα που αναπτύχθηκαν εξ αρχής ηλεκτρονικά από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, εξηγεί όμως πως σε όσες περιπτώσεις ένα προβληματικό σύστημα έγινε ηλεκτρονικό, το κακό απλώς… διπλασιάστηκε.
Χαρακτηριστικά σημείωσε τα εξής μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm: «Οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται είναι πάρα πολλές, διότι τις περισσότερες φορές προσπαθούμε στρεβλά συστήματα, να τα κάνουμε ηλεκτρονικά. Άρα, στην πραγματικότητα δεν σχεδιάζουμε αρχικά συστήματα, αλλά προσαρμόζουμε τα υφιστάμενα συστήματα με τη στρεβλότητά τους ηλεκτρονικά». Επί της ουσίας λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις ξεκινάμε το σχεδιασμό από λάθος βάση, δηλαδή αντί να φτιάξουμε σωστά συστήματα και έπειτα να τα κάνουμε ηλεκτρονικά, παίρνουμε προβληματικά συστήματα κι απλώς μεταφέρουμε ηλεκτρονικά τα προβλήματά τους. Αυτό είναι «για γέλια αλλά εμείς που το βιώνουμε καταλαβαίνετε… το πληρώνουμε όλοι μας αλλά και η χώρα» είπε.